Васкулярне ремоделювання та брахіоцефальна гемодинаміка – взаємозв’язок, вікові і клінічні особливості - Буряк, Віктор Валерійович; Заіка, Ігор Вітольдович; Буряк, В. В.; Заика, И. В.; Buriak, V. V.; Zaika, I. V. (My University, 2014)
Дослідження присвячено вивченню вікових і клінічних особливостей, а також взаємозв’язку васкулярного ремоделювання та брахіоцефальної гемодинаміки. Доведено, що у практично здорових осіб з віком має місце інтенсифікація процесів васкулярного ремоделювання та зменшення показників брахіоцефальної гемодинаміки. Встановлено негативний кореляційний взаємозв’язок між показниками, що вивчаються. Исследование посвящено изучению возрастных и клинических особенностей, а также взаимосвязи васкулярного ремоделирования и брахиоцефальной гемодинамики. Доказано, что у практически здоровых лиц с возрастом имеет место интенсификация процессов васкулярного ремоделирования и снижение показателей брахиоцефальной гемодинамики. Установлена обратная корреляционная взаимосвязь между изучаемыми показателями. This article is devoted to study of relationship, age and clinical features of vascular remodeling and brachiocephal hemodynamics. It’s set that healthy persons have age intensification of vascular remodeling and decrease of brachiocephal hemodynamics indicators. There was inverse correlation between the studied parameters established too.
Васкулярное ремоделирование и брахиоцефальная гемодинамика – взаимосвязь, возрастные и клинические особенности
Vascular remodeling and brachiocephal hemodynamics – relationship, age and clinical features
Keywords: васкулярне ремоделювання; брахіоцефальна гемодинаміка; внутрішня сонна артерія; вікові особливості; взаємозв’язок; васкулярное ремоделирование; брахиоцефальная гемодинамика; внутренняя сонная артерия; возрастные особенности; взаимосвязь; vascular remodeling; brachiocephal hemodynamics; internal carotid artery; age features; relationship