Особливості АДФ-індукованої агрегації тромбоцитів у хворих на негоспітальну пневмонію III групи та її зміни під впливом лікування - Рязанова, О. Д. (Запорізький державний медичний університет, 2016)
Провідною медико-соціальною проблемою сучасного суспільства є легенева патологія. Пневмонія є однією з найпоширеніших хвороб органів дихання, яка займає 1 -е місце серед причин смертності від інфекційних захворювань, 6-е місце серед всіх причин летальності у хворих всіх вікових груп, та 4-е місце - у хворих старше 65 років. Особливу небезпеку для прогнозу становлять геморагічні ускладнення пневмонії. Саме тому, дослідження агрегаційних властивостей тромбоцитів у хворих на негоспітальну пневмонію III групи є вельми актуальним завданням сучасної пульмонології. Мета дослідження - вивчення особливостей АДФ-індукованої агрегації тромбоцитів у хворих на негоспітальну пневмонію III групи та їх змін під впливом лікування.
Keywords: тези доповідей