Маркетингові дослідження вітчизняного ринку медичного обладнання в контексті змін до законодавства про охорону здоров’я - Самко, Анатолій Васильович (Запорізький державний медичний університет, 2017)
На етапі становлення сучасної фармації, дуже важливим є вивчення ринку та використання найкращих практик, спираючись на дослідження та досвід країн Європи. У наш час вітчизняне виробництво представлене невеликою кількістю підприємств, число яких з плином часу зменшується, що можна пов’язати з несприятливими умовами для розвитку бізнесу. Для порівняння: у Німеччині – 582 компанії, Швейцарії – 340 компаній, Франції – 40 компаній, в Україні ж представлено лише 15. Очевидно, що за таких умов, ринкову перевагу мають іноземні компанії, оскільки вони мають можливість пристосовуватись до умов ринку та покращувати методи виробництва.
Keywords: тези доповідей