Формування електричної активності гіпокампа за умов довготривалого стресу і модулюючої дії нейрофармакологічних лігандів - Сидоренко, Ганна Григорівна; Чаус, Тетяна Григорівна; Ляшенко, Валентина Петрівна; Мельнікова, Оксана Зенонівна; Sydorenko, A. G.; Chaus, T. G.; Lyashenko, V. P.; Melnikova, O. Z. (My University, 2009)
Встановлено, що дія довготривалого стресу призводила до змін показників електрогіпокампограми, пов’язаних зі стадіями стресу. Отримані дані про динаміку електричної активності гіпокампа на фоні стресу і модулювання синаптичної передачі нейрофармакологічними лігандами вказують на те, що не зважаючи на механізми дії препаратів, спостерігалися синхронізуючі впливи, які є наслідком протікання процесів саморегуляції за умов стресу. It was proved that the effect of long stress lead to changing in indices of electrohippocampogram, which are connected with stress stages. The obtained data about dynamics of electric activity hippocamp against stress and modulation synaptycal transmission neyropharmacological ligand specifies that is not dependent on the mechanism of action of preparations, synchronising influences which are a consequence of course of processes of self-control under stress conditions were marked.
Formation of electric activity hippocamp under conditions of long stress and modulating action neyropharmacological ligand
Keywords: електрична активність; гіпокамп; довготривалий стрес; карбамазепін; амітриптилін; electric activity; hippocampus; long stress; carbmasepin; amitriptylinum