Оптимізація методики визначення технологічних домішок у субстанції Тіотріазоліну - Кучеренко, Людмила Іванівна; Ващенко, В. В.; Моряк, Зінаїда Броніславівна; Портна, Олена Олексіївна; Шаповалова, Л. І.; Авраменко, Микола Олександрович; Парнюк, Наталя Вікторівна; Хромильова, Ольга Володимирівна; Шабельник, Костянтин Петрович; Кучеренко, Л. И.; Моряк, З. Б.; Портная, Е. А.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
У зв’язку з тим, що велику увагу нині приділяють новим фізико-хімічним методам досліджень лікарських засобів, зокрема високоефективній рідинній хроматографії, опрацьовано як уже існуючі методики визначення технологічних домішок в субстанції Тіотріазоліну, так і новий метод визначення зазначених домішок – метод високоефективної рідинної хроматографії, для якого розроблено методику визначення. Розроблену методику запропоновано для введення до методик контролю якості лікарських засобів заводу-виробнику, вона буде введена до методики контролю якості при перереєстрації субстанції Тіотріазоліну. В связи с тем, что на сегодняшний день большое внимание уделяют физико-химическим методам исследования лекарственных средств, а именно высокоэффективной жидкостной хроматографии, проработаны как уже существующие методики определения технологических примесей в субстанции Тиотриазолина, так и новый метод определения упомянутых примесей – метод высокоэффективной жидкостной хроматографии, для которого разработана методика определения. Разработанная методика предложена для внесения в методики контроля качества лекарственных средств заводу-производителю и будет внесена в методику контроля качества при перерегистрации субстанции Тиотриазолина. Taking into consideration that nowadays great attention is paid to the physical and chemical methods of medications analysis, namely – to the high-efﬁciency liquid chromatography, we worked through present methods of determination of technological admixtures in Thiotriazolin substance and worked out new method of determination of above mentioned admixtures – method of high-efﬁciency liquid chromatography, for which the methodology of determination was developed. The method developed by us is offered to the factory-producer for entering in the medications quality control methods and will be included in it during re-registering of Thiotriazolin substance.
Оптимизация методики определения технологических примесей в субстанции Тиотриазолина
Optimization of method of technological admixtures determination in thiotriazolin substance
Keywords: Тіотріазолін; технологічні домішки; хроматографія; Тиотриазолин; технологические примеси; хроматография; Thiotriazolin; technologicaladmixture; chromatography