Фтизіатрія - Разнатовська, Олена Миколаївна; Разнатовская, Е. Н.; Raznatovska, O. M. (Запорізький державний медичний університет, 2014)
Підручник складено відповідно до Робочої програми з фтизіатрії для ВНМЗ України ІІІ-ІV рівнів акредитації для стоматологічних факультетів, з урахуванням сучасних досягнень фтизіатрії та туберкульозу щелепно-лицьової області. У підручнику надана характеристика збудника, ретельно розглянуті питання патогенезу, патоморфології, епідеміології туберкульозу. Розділи діагностики, профілактики і лікування специфічного захворювання представлені з урахуванням Уніфікованого клінічного протоколу первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Туберкульоз» від 12.12.12 № 1091 та особливостей роботи в стоматологічних кабінетах. В спеціальній частині представлено основні клінічні форми туберкульозу, в тому числі туберкульозу щелепно-лицьової області, а також ускладнення, які потребують невідкладної лікарської допомоги.
Keywords: фтизіатрія; стоматологічний факультет; phthisiology