Оцінка якості життя дітей, хворих на бронхіальну астму - Плохушко, Роман Вікторович (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження: Дослідження якості життя дітей, хворих на БА. Матеріалита методи: Були вивчені особливості перебігу захворювання у 38 дітей, хворих на БА, серед яких 18 дівчат та 20 хлопчиків у віці від 12 до16 років, які перебували на стаціонарному лікуванні дитячої клінічної лікарні. Середня тривалість захворювання 8±1,5 роки. Групу порівняння склали 15 дітей такого ж віку без проявів бронхообструктувного синдрому та хронічних респіраторних захворювань в анамнезі. Для визначення ЯЖ дітей, хворих на БА, використовували «Анкету оцінки якості життя SF-36».
Keywords: тези