Розробка технології та методів аналізу нових офтальмологічних лікарських засобів на основі 1,2,4-триазолу - Акопян, Ріма Романосівна; Akopyan, R.R. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Дисертаційна робота присвячена розробці технології та методів аналізу нових офтальмологічних лікарських засобів на основі 1,2,4-триазолу. Проведений ретельний аналіз даних наукової літератури щодо проблеми поширення опіків очей та катаракти серед населення України, перспектив створення нових офтальмологічних лікарських засобів. Здійснено аналіз стану сучасного фармацевтичного ринку. Обґрунтовано актуальність та перспективи створення нового офтальмологічного лікарського засобу на основі похідного1,2,4-триазолу, а саме: ((S)-2,6-діаміногексанової кислоти 3-метил-1,2,4-триазоліл-5-тіоацетату з протизапальною, ранозагоювальною та репаративною активністю. The thesis paper is devoted to the development of technology and methods of analysis of new ophthalmic drugs based on 1,2,4-triazole. A careful analysis of the data of the scientific literature on the problem of the spread of eye burns and cataracts among the population of Ukraine, the prospects for the creation of new ophthalmic drugs was carried out along with the analysis of the state of the modern pharmaceutical market. The relevance and prospects of creating a new ophthalmic drug based on a derivative of 1,2,4-triazole, namely: (S) -2,6-diaminohexanoic acid 3-methyl-1,2,4-triazolyl-5-thioacetate with anti-inflammatory, wound healing and reparative activity are substantiated.
Development of technology and methods of analysis of new ophthalmic drugs based on 1,2,4-triazol
Keywords: ангіолін; очні краплі; стандартизація; допоміжні речовини; супровідні домішки; осмоляльність; angioline; eye drops; excipients; standardization; accompanying impurities; osmolality