Оптимізація підготовки з хірургії іноземних студентів, які навчаються англійською мовою - Никоненко, Андрій Олександрович; Губка, Віктор Олександрович; Головко, Микола Григорович; Грушка, Венедикт Аксентійович; Гайдаржі, Євген Іванович; Перцов, Іван Володимирович; Подлужний, Олександр Олександрович; Матерухін, Аркадій Миколайович; Вільданов, Сергій Ренатович; Матвєєв, Сергій Олександрович; Охріменко, Георгій Іванович; Вільховой, Сергій Олегович (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
Підготовка іноземних студентів, які навчаються англійською мовою, в умовах реформування системи охорони здоров’я та надання якості медичної освіти є досить актуальною. Прагнення іноземних студентів до навчання у вищих медичних навчальних закладах України залишається досить високим, тому якість їх підготовки є першочерговим і важливим завданням. Залучення іноземних студентів до навчання сприяє популяризації вітчизняних медичних ВУЗів за кордоном, що, по-перше, дозволяє зберігати високу конкурентну спроможність на ринку медичної освіти, а, по-друге, постійно підтримувати високий науково-педагогічний та матеріально-технічний рівень за допомогою фінансових залучень від надання освітніх послуг. Оптимізація якості підготовки конкурентоспроможних іноземних студентів-медиків значно покращує цей процес та збільшує пріоритетність ВНЗ для іноземних абітурієнтів, що, на наш погляд, треба постійно покладати в перелік головних завдань розвитку медичного ВУЗу [1]
Keywords: матеріали конференцій