Аналіз вітчизняного фармацевтичного ринку антигіпертензивних лікарських препаратів - Стрілець, О. П.; Стрельникова, Ю. Л.; Стрельников, Л. С. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Вивчено український ринок комбінованих антигіпертензивних лікарських засобів. Ця група препаратів посідає значний сегмент на фармацевтичному ринку серед лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань. Огляд фармацевтичного ринку показав, що найбільша частка асортименту комбінованих антигіпертензивних ліків припадає на препарати іноземних фармацевтичних компаній. Розширення асортименту торгових назв і лікарських форм комбінованих антигіпертензивних лікарських засобів є важливими тенденціями розвитку цього сегменту ринку. Изучен украинский рынок комбинированных антигипертензивных лекарственных средств. Данная группа препаратов занимает значительный сегмент на фармацевтическом рынке среди лекарственных средств для лечения сердечно-сосудистых заболеваний. Обзор фармацевтического рынка показал, что наибольшая часть ассортимента комбинированных антигипертензивных средств приходится на препараты иностранных фармацевтических компаний. Расширение ассортимента торговых названий и лекарственных форм комбинированных антигипертензивных лекарственных средств является важными тенденциями развития данного сегмента рынка. It was the studying of the Ukrainian market of combined antihypertensive drugs. This group of drugs is a significant segment of the pharmaceutical market, including drugs to treat cardiovascular diseases. Overview of the pharmaceutical market has shown that the largest part of the range of combined antihypertensive drugs accounted for foreign pharmaceutical companies. Broadening the range of trade names and dosage forms of combined antihypertensive drugs are important trends of this market segment.
Keywords: аналіз ринку; комбіновані антигіпертензивні засоби; анализ рынка; комбинированные антигипертензивные средства; market analysis; combined antihypertensive drugs