Сучасні аспекти діагностики та планування лікування дистального прикусу у дітей з алергічним ринітом - Шумна, Таміла Євгенівна; Зінченко, Тетяна Петрівна (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Алергічний риніт входить у п’ятірку найбільш розповсюджених хронічних захворювань і вражає близько 10-30 % дорослого та 42% дитячого населення. В свою чергу алергічний риніт призводить до порушення носового типу дихання та є одним з ведучих етіологічних факторів при формуванні дистального прикусу. Впровадження нових діагностичних технологій зробили можливим тестування різних генних поліморфізмів, що дозволяє передбачати ризики розвитку певних захворювань у конкретного індивіда. Мета дослідження: визначити аспекти діагностики та планування лікування дистального прикусу у дітей з алергічним ринітом.
Keywords: тези доповідей