Випадок успішної інтенсивної терапії тяжкого сепсису в новонародженої дитини - Курочкін, Михайло Юрійович; Давидова, Анна Григорівна; Денисенко, І. Г.; Макарова, Марина Олександрівна; Крупінова, О. М.; Kurochkin, M. Yu.; Davydova, A. H.; Denysenko, I. H.; Makarova, M. O.; Krupinova, O. M. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Мета роботи – ознайомити лікарів-практиків із випадком успішної комплексної інтенсивної терапії, що передбачала використання методу екстракорпоральної детоксикації – дискретного плазмаферезу, в новонародженої дитини з тяжким сепсисом. Матеріали і методи. Дитина перебувала на лікуванні у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Комунального некомерційного підприємства «Міська дитяча лікарня № 5» Запорізької міської ради. Дитині зробили клінічні та біохімічні аналізи крові, мікробіологічні, рентгенологічні й ультразвукові обстеження на обладнанні лікарні. Aim of the study. To acquaint practitioners with the case of successful complex intensive care in a newborn child with severe sepsis using discrete plasmapheresis. Materials and methods. The child was treated in the Department of Anaesthesiology and Intensive Care of Newborns of Zaporizhzhia City Children’s Hospital No. 5. The child underwent clinical and biochemical blood tests, microbiological, X-ray and ultrasound examinations using the hospital’s equipment.
A case of successful intensive care of severe sepsis in a newborn child
Keywords: сепсис; новонароджений; плазмаферез; sepsis; newborn; plasmapheresis