Дослідження вмісту дубильних речовин у рослинній сировині Polygonum (Persicaria) hydropiper L - Малюгіна, Олена Олександрівна; Смойловська, Галина Павлівна; Єренко, Олена Костянтинівна; Хортецька, Тая Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Представники роду Persicaria Mill. використовуються як кровоспинний засіб у народній медицині багатьох країн. Їх фармакологічну активність визначають фенольні сполуки, ефірні олії, органічні кислоти, амінокислоти, вітаміни. Особливий науковий інтерес представляє Polygonum (Persicaria) hydropiper L., розповсюджений на території України, який відрізняється високим вмістом БАР кровоспинної дії: вітаміну К, флавоноїдів, дубильних речовин та амінокислот. Визначення вмісту дубильних речовин у рослинній сировини має суттєве значення для розробки препаратів кровоспинної дії.
Keywords: тези