Дослідження вмісту ультрадисперсного промислового аерозолю на робочому місці агломератника агломераційного цеху - Шаравара, Лариса Павлівна (My University, 2022)
У процесі приготування агломерату на працівників впливає комплекс факторів виробничого середовища, а саме перегріваючий мікроклімат, виробничий шум та вібрація, запиленість та загазованість повітря робочої зони. Одним з провідних факторів є пил, який в своєму складі містить кремній діоксид кристолічний та залізний агломерат і може перевищувати гранично допустимі концентрації у кілька разів. Висока токсичність і небезпека для здоров'я дрібнодисперсних і ультратонких частинок (< 100 нм) підтверджує необхідність організації контролю їх вмісту в повітрі робочої зони промислових підприємств, в технологічному процесі яких утворюються зважені частинки.
Keywords: тези доповідей