Використання інтерактивних методів для формування професійних якостей студентів-медиків на заняттях з медичної біології - Попович, Аліса Петрівна; Алієва, Олена Геннадіївна; Приходько, Олександр Борисович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2022)
Розглянуто інтерактивні методи навчання,застосування на традиційних заняттях елементів інтерактивного навчання. Використання інтерактивних методів в освітньому процесі на кафедрі медичної біології сприяє виробленню клінічного мислення у студентів-медиків. Найбільш ефективним є оптимальне поєднання традиційних та інтерактивних методів навчання, що сприяє формуванню необхідних професійних компетенцій та збільшує зацікавленість студентів у вивченні дисципліни. Interactive methods of learning, application of elements of interactive learning in traditional classes are considered. The use of interactive methods in the educational process at the Department of Medical Biology contributes to the development of clinical thinking among medical students. The optimal combination of traditional and interactive teaching methods is the most effective, it contributes to the formation of the necessary professional competencies and increases students' interest in studying the discipline.
Keywords: інтерактивні методи; освітнє середовище; організаційний компонент; способи мислення і діяльності здобувача освіти; interactive methods; educational environment; organizational component; ways of thinking and activity of the student of education