Популяційно-видовий, біогеоценотичний і біосферний рівні організації життя - Приходько, Олександр Борисович; Ємець, Тетяна Іванівна; Павлiченко, Вiктор Iванович; Попович, Аліса Петрівна; Малєєва, Ганна Юріївна; Гавриленко, Ксенія В'ячеславівна; Андреєва, Олександра Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2017)
У посібнику автори намагалися сконцентрувати весь комплекс теоретичних знань з предмету, які б стали підґрунтям студентам-медикам при вивченні мікробіології, патоморфології, інфекційних хвороб та інших дисциплін. Навчально-методичний посібник "Популяційно-видовий, біогеоценотичний і біосферний рівні організації життя" включає чотири змістові модулі, які включають 15 занять та модульний контроль, кінцева ціль яких навчити студентів робити попередній висновок щодо наявності паразитарних інвазій людини та визначати заходи профілактики захворювань. У кожній темі заняття вказується її актуальність та доцільність вивчення, звертається особлива увага на формування у студентів навичок і вмінь при засвоєнні матеріалу теми. Посібник забезпечує кращу організацію практичних занять та самопідготовку студентів, орієнтує на оволодіння практичними навичками, показує необхідність отриманих теоретичних знань і практичних навичок для вирішення проблем здоров’я людини.
Keywords: медична біологія