Ефективність лікування хворих на себорею із застосуванням комбінованої терапії - Резніченко, Наталія Юріївна; Резніченко, Галина Іванівна; Reznichenko, N. Yu.; Reznichenko, G. I. (My University, 2023)
Сучасні методи терапії себорейного дерматиту залежать від клінічних проявів і ступеня тяжкості захворювання. Правильна оцінка ступеня тяжкості клінічних проявів дозволяє визначити оптимальну тактику лікування, спрямовану на усунення патогенетичних змін при себорейному дерматиті, таких як ліквідація запального процесу, нормалізація мікробіологічних, себомоторних і гормональних змін. Визначальне значення у досягненні належного ефекту терапії має вдалий підбір медикаментозних препаратів. У статті представлено результати дослідження ефективності застосування у жінок із себорейним дерматитом терапії на основі препаратів «Белара», «Ріхтер ЦиклоБаланс» та «Верошпірон» у порівнянні з традиційними схемами лікування. Modern methods of therapy of seborrheic dermatitis depend on the clinical manifestations and severity of the disease. Correct assessment of the degree of severity of clinical manifestations allows determining the optimal treatment tactics aimed at eliminating pathogenetic changes in seborrheic dermatitis, such as elimination of the infl ammatory process, normalization of microbiological, sebomotor and hormonal changes. The correct selection of medicinal products is of decisive importance in achieving the proper eff ect of therapy. The article presents the eff ectiveness of therapy with the use of Belara, Richter CycloBalance and Verospiron in women with seborrheic dermatitis in comparison with traditional therapy.
Effectiveness of treatment of patients with seborrhea using combined therapy
Keywords: вугрова хвороба; акне; себорейний дерматит; діагностика; лікування; Белара; Ріхтер ЦиклоБаланс; Верошпірон; acne; seborrheic dermatitis; diagnosis; treatment; Belara; Richter CycloBalance; Veroshpiron