Експериментальне моделювання туберкульозу та його особливості у морських свинок за введення ізоніазиду та ГКП-305 - Зажарський, В. В.; Давиденко, П. О.; Гавриліна, О. Г.; Парченко, Володимир Володимирович; Гоцуля, Андрій Сергійович; Zazharskiy, V. V.; Davydenko, P. O.; Gavrilina, O. G.; Parchenco, V. V.; Gotzula, A. S. (My University, 2018)
У роботі представлені результати клінічних, патологоанатомічних та гістологічних досліджень туберкульозного запалення та неспецифічних змін органів морських свинок в експериментальній моделі туберкульозу за порівняльного лікування ізоніазидом та ГКП-305 (N'-(2-(5-((теофілін-7-іл)метил)-4-R-4Н-1,2,4-тріазол-3-ілтіо)ацетил)ізонікотиногідразиду). Визначене оптимальне місце введення препарату ГКП-305. The paper presents the results of clinical, pathoanatomical and histological studies of tuberculous inflammation and non-specific changes in guinea pig organs in the experimental model of tuberculosis in the comparative treatment of isoniazid and GCP-305. The optimum place of introduction of the drug GKP-305 has been determined.
Experimental design of tuberculosis and his feature for guinea-pigs for introduction of isoniazidum and GKP- 305
Keywords: туберкульоз; експериментальна модель; лікування; препарат ГКП-305 (n'-(2-(5-((теофілін-7-іл)метил)-4-r-4н-1,2,4-тріазол-3-ілтіо)ацетил)ізонікотиногідразиду); ізоніазид; зміни; tuberculosis; model; treatment; preparation GKP-305; isoniazid; experiment; changes