Research of the antimicrobial and antifungal activity of 7-((3-thio-4-R-4H-1,2,4-triazoles-3-yl) methyl)theophylline S-derivatives - Gotsulya, A. S.; Kamyshnyi, O. M.; Polishchuk, N. M.; Panasenko, O. I.; Knysh, Ye. G.; Гоцуля, Андрій Сергійович; Камишний, Олександр Михайлович; Поліщук, Наталія Миколаївна; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Камышный, А. М.; Полищук, Н. Н.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Aim. The research of antimicrobial and antifungal activity of 7-((3-thio-4-R-4H-1,2,4-triazoles-3-yl)methyl)theophylline S-derivatives has been erformed. Methods and results. Staphylococcus aureus ATCC 25923, Escherichia coli ATCC 25922, Pseudomоnas aeruginosa ATCC 27853, Candida albicans ATCC 885-653 have been taken as a set of standard test-strains. It has been proved that the most active alkyl-derivatives are 7-((3-thio-4-R-4H-1,2,4-triazole-3-yl)methyl)theophylline. Among the synthesized salts, which turned to be active against Staphylococcus aureus, the 2-(5-((theophylline-7-yl)methyl)-4-phenyl-4H-1,2,4-triazole-3-ylthio)acetate ammonium has attracted our attention. Conclusion. The perspective class of compounds for further research on this type of biological activity has been defi ned. Здійснили дослідження протимікробної та протигрибкової активності серед S-похідних 7-((3-тіо-4-R-4Н-1,2,4-тріазол-3-іл)метил) теофіліну. Як набір стандартних тест-штамів взято Staphylococcus aureus ATCC 25923, Escherichia coli ATCC 25922, Pseudomоnas aeruginosa ATCC 27853, Candida albicans ATCC 885-653. Встановили, що найбільш активними серед сполук, які одержали, є алкілпохідні 7-((3-тіо-4-R-4Н-1,2,4-тріазол-3-іл)метил)теофіліну. Серед синтезованих солей привернув увагу амоній 2-(5-((теофілін-7-іл)метил)-4-феніл-4Н-1,2,4-тріазол-3-ілтіо)ацетат, який виявився активним стосовно Staphylococcus aureus. Визначили перспективний клас сполук для наступних досліджень за цим видом біологічної активності. Проведены исследования противомикробной и противогрибковой активности среди S-производных 7-((3-тио-4-R-4Н-1,2,4-триазол-3-ил)метил)теофиллина. В качестве набора стандартных тест-штаммов взяты Staphylococcus aureus ATCC 25923, Escherichia coli ATCC 25922, Pseudomоnas aeruginosa ATCC 27853, Candida albicans ATCC 885-653. Установлено, что наиболее активными среди полученных соединений являются алкилпроизводные 7-((3-тио-4-R-4Н-1,2,4-триазол-3-ил)метил)теофиллина. Среди синтезированных солей наибольшее внимание привлёк аммоний 2-(5-((теофиллин-7-ил)метил)-4-фенил-4Н-1,2,4-триазол-3-илтио)ацетат, который оказался активным по отношению к Staphylococcus aureus. Определён перспективный класс соединений для дальнейших исследований по данному виду биологической активности.
Дослідження протимікробної та протигрибкової активності S-похідних 7-((3-тіо-4-R-4Н-1,2,4-тріазол-3-іл)метил)теофіліну
Исследование противомикробной и противогрибковой активности S-производных 7-((3-тио-4-R-4Н-1,2,4-триазол-3-ил)метил)теофиллина
Keywords: 1,2,4-triazoles; Theophylline; Antimicrobial; Antifungal Activity; 1,2,4-тріазол; теофілін; антимікробна; протигрибкова активність; 1,2,4-триазол; теофиллин; антимикробная; противогрибковая активность