Кількісне визначення празиквантелу в лікарській формі спектрофотометричним методом - Монайкіна, Юлія Віталіївна; Васюк, Світлана Олександрівна; Романіна, Дар'я Михайлівна; Пухальська, Ірина Олександрівна; Монайкина, Ю. В.; Васюк, С. А.; Романина, Д. М.; Пухальская, И. А.; Monaykina, Yu. V.; Vasjuk, S. O.; Romanina, D. M.; Puhalska, I. O. (ЗДМУ, 2014)
Розробили нову методику кількісного визначення празиквантелу в лікарській формі промислового виробництва, яка базується на вимірюванні абсорбції етанольного розчину препарату при довжині хвилі 210 нм. За результатами процедури валідації встановили, що методика відповідає вимогам ДФУ, що висуваються до аналітичних методик кількісного визначення лікарських речовин у складі лікарських форм. Разработали новую методику количественного определения празиквантела в лекарственной форме промышленного производства, основанную на измерении абсорбции этанольного раствора препарата при длине волны 210 нм. По результатам процедуры валидации установили, что разработанная методика соответствует требованиям ГФУ, предъявляемым к методикам количественного анализа лекарственных веществ в составе лекарственных форм. A new spectrophotometric method for the quantitative determination of praziquante lin dosage form is developed. The method is based on measurement of absorption of praziquantel ethanol solutions at 210 nm. The proposed method is valid according to the validation requirements of Ukrainian Pharmacopeia.
Количественное определение празиквантела в лекарственной форме спектрофотометрическим методом
Quantitative determination of praziquantel in a dosage form by spectrophotometric method
Keywords: спектрофотометрія; валідація; кількісне визначення; празиквантел; лікарська форма; спектрофотометрия; валидация; количественное определение; лекарственная форма; spectrophotometrу; validation; quantitative determination; praziquantel; dosage form