Кількісне визначення глюкозаміну в лікарських формах спектрофотометричним методом - Портна, Катерина Павлівна; Васюк, Світлана Олександрівна; Портная, Е. П.; Васюк, С. А.; Portna, K. P.; Vasyuk, S. O. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Розроблено нову спектрофотометричну методику кількісного визначення глюкозаміну в лікарських формах, що ґрунтується на вимірюванні абсорбції водних розчинів глюкозаміну при 510 нм. Методика відповідає вимогам ДФУ за такими валідаційними характеристиками, як специфічність, лінійність, прецизійність, правильність і робасність. Разработана новая спектрофотометрическая методика количественного определения глюкозамина в лекарственных формах, основанная на измерении абсорбции водных растворов глюкозамина при 510 нм. Методика отвечает требованиям ГФУ по таким валидационным характеристикам, как специфичность, линейность, точность, правильность и робастность. A new spectrophotometric method for the quantitative determination of glucosamine in pharmaceutical formulations is developed. This method is based on measurement of aqueous glucosamine solutions absorption at 510 nm. The proposed method is valid according to the validation requirements of Ukrainian Pharmacopeia.
Количественное определение глюкозамина в лекарственных формах спектрофотометрическим методом
Quantitative determination of glucosamine in pharmaceutical formulations by spectrophotometric method
Keywords: спектрофотометрія; глюкозамін; натрієва сіль 1,2-нафтохінон-4-сульфокислоти; кількісне визначення; спектрофотометрия; глюкозамин; натриевая соль 1,2-нафтохинон-4-сульфокислоты; количественное определение; spectrophotometry; glucosamine; 1,2-naphthoquinone-4-sulfonic acid sodium salt; quantitative determination