Пошук сучасних нейропротекторів серед похідних 3-арил(аралкіл)ксантинів - Юрченко, Дар'я Миколаївна; Левіч, С. В.; Александрова, Катерина Вячеславівна (Тернопіль : ТДМУ «Укрмедкнига», 2015)
Не дивлячись на те, що сучасна фармацевтична наука не стоїть на місці, все ще залишаються не вирішеними та не виліковними ціла низка захворювань, від яких, згідно статистики ВООЗ гинуть сотні тисяч людей, ще більше залишаються не працездатними. Це, в першу чергу, захворювання, що пов’язані з порушенням мозкового кровообігу – ішемічний та геморагічний інсульт.
Keywords: тези доповідей