Розробка плівкоутворюючого складу і технології нанесення полімерної оболонки на таблетки індотрил - Кучеренко, Людмила Іванівна; Кучеренко, Л. И.; Kucherenko, L. I. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
У попередніх дослідженнях обґрунтували доцільність і розробили склад і технологію таблеток-ядер Індотрил. Отримані таблетки-ядра необхідно покривати захисною полімерною оболонкою для приховання неприємного смаку й збільшення терміну придатності. Тому виконали дослідження з розробки плівкоутворюючого складу і технології нанесення захисної полімерної оболонки на таблетки Індотрилу у псевдозрідженому шарі. При цьому вивчили вплив природи плівкоутворювача на властивості покритих таблеток Індотрил, а саме на зовнішній вигляд, однорідність у масі, механічну міцність і час розпадання. За результатами досліджень запропонували склад плівкоутворючого розчину та технологію його нанесення на таблетки-ядра. Ці рекомендації включено до технологічного регламенту виробництва таблеток Індотрил. В предыдущих исследованиях обосновали целесообразность и разработали состав и технологию таблеток-ядер Индотрил. Полученные таблетки-ядра необходимо покрывать защитной полимерной оболочкой с целью устранения неприятного вкуса и увеличения срока годности. Поэтому провели исследования по разработке пленкообразующего состава и технологии нанесения защитной полимерной оболочки на таблетки Индотрил в псевдоожиженном слое. При этом изучили влияние природы пленкообразователя на свойства покрытых таблеток Индотрил, а именно на внешний вид, однородность в массе, механическую прочность и время распада. По результатам исследований предложен состав пленкообразующего раствора и технология его нанесения на таблетки-ядра. Эти рекомендации вошли в технологический регламент производства таблеток Индотрил. In previous researches we grounded expedience of Indotril tablets development; formulation and technology of Indotril tablet cores were developed. Received tablet cores should be covered by protective polymeric fi lm with the purpose of unpleasant taste elimination, increase of tablets expiration date. Therefore we have conducted research concerning development of fi lm forming composition and technology of polymeric fi lm coating on Indotril tablets in pseudofl uidized layer. Influence of fi lming agent nature on properties of fi lmed tablets Indotril was studied, namely on appearance, homogeneity in bulk, mechanical strength, disintegration time. According to the researches results composition of filming agent solution and technology of its coating on tablets cores were proposed, that was included into technological regulation of Indotril tablers production.
Разработка пленкообразующего состава и технологии нанесения полимерной оболочки на таблетки Индотрил
Development of film forming formulation and technology of polymeric film coating on Indotril tablets
Keywords: індометацин; тіотріазолін; таблетки; полімерна оболонка; индометацин; тиотриазолин; полимерная оболочка; indomethacin; thiotriazolin; tablets; polymeric film