Дослідження лікувальної ефективності морфоліній 2-[5-(піридин-4-іл)-1,2,4-тріазол-3-ілтіо]ацетату при хворобах деяких видів тварин - Бушуєва, Інна Володимирівна; Книш, Євгеній Григорович; Панасенко, Олександр Іванович (Харьков: Технологический центр, 2014)
Опрацьовані оптимальна лікувальна доза даної речовини; схеми лікування шлунково-кишкових хвороб у телят раннього віку; схеми лікування та профілактики гострих респіраторних захворювань молодняку великої рогатої худоби. В ході дослідження була з`ясована лікувальна і профілактична ефективність 1 % розчину досліджуваної речовини в дозі 3 мк/кг живої маси телят, що сприяє підвищенню активності факторів імунобіологічної реактивності організму тварин, збереженню поголів`я та подальшої репродуктивності. The optimal therapeutic dose of a given substance, scheme of gastrointestinal diseases treatment of early age calves, treatment and prevention of acute respiratory disease of young cattle is worked out. The therapeutic and prophylactic effectiveness of 1 % solution of the substance at a dose of 3 mg/kg of body weight of calves that helps increase the activity of immunobiological reactivity factors of the organism of animals, the conservation of livestock and further reproduction is clarified during the investigation.
Keywords: субстанція; захворювання; тварина; доза; препарат; репродуктивність; морфологія; біохімія; імунологія; кров; substance; disease; animal; dose; preparation; reproduction; morphology; biochemistry; immunology; blood