Формування національної інтелігенції в сучасних ЗВО медичного та фармацевтичного спрямування - Турган, Ольга Дмитрівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
У статті сконцентровано увагу на важливості ролі гуманітарної складової у формуванні всебічно розвиненої особистості майбутнього фахівця медичного та фармацевтичного спрямування, який має поповнити ряди національної еліти. Особливу увагу зосереджено на дії у навчально-виховному процесі закону утвердження україноцентризму, його реалізацію через знання мови, історії й української культури. The article focuses on the importance of the role of the humanitarian component in the formation of a fully developed personality of the future medical and pharmaceutical specialist, who should join the ranks of the national elite. Particular attention is paid to the actions in the educational process of the law of Ukrainian centrism, its implementation through knowledge of language, history and Ukrainian culture.
Keywords: інтелігенція; культура; мова; духовність; картина світу; національна освіта; intelligentsia; culture; language; spirituality; picture of the world; national education