Метод кейсу в професійному мовленні іноземних студентів спеціальності "стоматологія" - Даниленко, Людмила Вікторівна (My University, 2020)
Аналізуються особливості використання методу кейсу на заняттях з української мови як іноземної. Представлено одну з форм роботи ситуаційного навчання на основі проблемного тексту. Звертається увага на ефективність методу в розвитку професійного мовлення студентів медичного університету спеціальності «Стоматологія». Запропонована техніка передбачає створення реальних умов спілкування лікаря з пацієнтом, навчає орієнтуватися в професійних мовленнєвих ситуаціях, застосовувати певні мовні моделі. Наголошується, що кейс-метод впливає на якість спеціального мовлення майбутніх лікарів- стоматологів.
Keywords: кейс-метод; ситуаційне мовлення; проблемний текст