Визначення середньоефективної дози Н-пропілового естеру 3-бензил-8-метилксантиніл-7-ацетатної кислоти при експериментальній гіперглікемії - Михайлюк, Євгеній Олегович; Білай, Іван Михайлович (Харків : НФаУ, 2021)
Актуальнiсть вивчення проблеми лікування цукрового діабету зумовлена значною поширеністю захворюівання серед населення, її хронічним перебігом, високою інвалідизацією та смертністю. Проблема лікування цукрового діабету полягає також у пошуках ефективних препаратів, що впливають на патогенетичні механізми його розвитку та спрямовані на відновлення функції β-клітин підшлункової залози та печінки, зокрема зниження рівня глюкози, підвищення активності ферментів антиоксидантної системи захисту організму.
Keywords: тези доповідей