Состояние нейроэндокринной регуляции эндокринной функции панкреатических островков при нарушении толерантности к глюкозе - Колесник, Ю. М.; Абрамов, А. В.; Ганчева, О. В.; Ковалев, Н. М.; Грекова, Т. А.; Иваненко, Т. В.; Колесник, Юрій Михайлович; Абрамов, Андрій Володимирович; Ганчева, Ольга Вікторівна; Ковальов, Микола Михайлович; Грекова, Тетяна Анатоліївна; Іваненко, Тарас Васильович; et al. (Запорожский государственный медицинский университет, 2011)
В обзоре дан краткий анализ результатов многолетних исследований, проведенных на кафедре патофизиологии Запорожского государственного медицинского университета и посвященных изучению нейроэндокринных механизмов патогенеза сахарного диабета и нарушения толерантности к глюкозе в эксперименте. В огляді подано короткий аналіз результатів багаторічних досліджень, проведених на кафедрі патофізіології Запорізького державного медичного університету й присвячених вивченню нейроендокринних механізмів патогенезу цукрового діабету і порушення толерантності до глюкози в експерименті. The review contains brief analysis of the results of long-term investigations that were carried out in Pathophysiology department of Zaporozhye State Medical University. The aim of investigations was to study neuroendocrine mechanisms of diabetes mellitus and disturbance of glucose tolerance pathogenesis.
Стан нейроендокринної регуляції ендокринної функції панкреатичних острівців при порушенні толерантності до глюкози
Neuroendocrine regulation of endocrine pancreatic islets in the case of glucose tolerance disturbance
Keywords: нейроендокринна система; діабет; порушення толерантності до глюкози; neuroendocrine system; diabetes; glucose tolerance