Мультивекторний психодіагностичний протокол дискваліфікації аномальних рівнів тривожності та реактивних станів у вагітних - Сюсюка, Володимир Григорович (Одеса : ГО «Південна фундація медицини», 2017)
Дослідження патопсихологічних та персонологічних аспектів періоду гестації спрямовано на встановлення ступеню, а також характеру їх впливу на перебіг вагітності та пологів. Спектр рутинних стресорів, які інтегровані з екзистенціальними, соціогенними та інтроспективними аспектами знаходження у стані вагітності та очікування пологів, реалізується в індивідуалізованій пропорції психодезадаптивного стану, що в свою чергу викликає стрес-індукований зсув ендокринно-метаболічних та сомато-вегетативних стереотипів. Мультивекторне психодіагностичне обстеження мало на меті аналіз чинників, які індукують аномально-високий, відносно загального контингенту вагітних, рівень тривожності, в силу наявності сторонніх факторів. Тому, був запропонований протокол обстеження, який мав мультивекторну структуру.