Дослідження протизапальної активності N-ацильних похідних 5-(2-метилхінолін-4-іл)-1-цистеїну - Лабенська, І. Б.; Омельянчик, Л. О.; Бражко, О. А.; Завгородній, М. П.; Лабенський, Д. В. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Досліджено протизапальну активність нових N-ацильних похідних S-(2-метилхінолін-4-іл)-L-цистеїну. Встановлено, що ізопропілові естери пригнічують розвиток запалення і перевершують дію препарату порівняння – диклофенаку натрію. Встановлено залежність протизапальної активності від будови сполук. Исследована противовоспалительная активность новых N-ацильных производных S-(2-метилхинолин-4-ил)-L-цистеина. Установлено, что изопропиловые эфиры останавливают развитие воспаления и превосходят по действию препарат сравнения – диклофенак натрия. Установлена зависимость противовоспалительной активности от строения веществ. Anti-inflammatory activity of new N-acyl derivates of S-(2-methyl-quinoline-4-yl)-L-cysteine is investigated. It is established that isopropyl ethers oppress development of inflammation and exceed in activity preparation of comparison – diclofenac sodium. Dependence of anti-inflammatory activity on substance structure is determined
Keywords: N-ацильні похідні S-(2-метилхінолін-4-іл)-L-цистеїну; протизапальна активність; залежність «структура-дія»; N-ацильные производные S-(2-метилхинолин-4-ил)-L-цистеина; противовоспалительная активность; зависимость «структура-действие»; N-acyl derivates of S-(2-methylquinoline-4-yl)-L-cysteine; anti-inflammatory activity; dependence «structure-action»