Фармакологія. Лікарські засоби, які впливають на функції виконавчих органів, систему крові, обмін речовин та імунітет. Хіміотерапевтичні лікарські засоби. VІ семестр : практикум для студ. 3 курсу фарм. ф-ту - Тржецинський, Сергій Дмитрович; Гречана, Олена Володимирівна; Носуленко, Інна Степанівна; Кініченко, Анна Олександрівна; Цикало, Тетяна Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Навчально-методичний посібник для аудиторної та самостійної роботи студентів 3 курсу фармацевтичних факультетів складено згідно з робочою програмою з дисципліни "Фармакологія". Посібник включає ті групи лікарських засобів, які впливають на основні функції виконавчих органів та систем, обмінні процеси організму людин, а також хіміотерапевтичні засоби. Кожне заняття містить теоретичні питання для самопідготовки, перелік препаратів відповідно теми заняття, які рекомендовані до ЛІІ «КРОК 1. Фармація», домашнє завдання з рецептури. Перевидання посібника обумовлено переробкою, розширенням і доповненням новими препаратами. Істотно перероблено і розширено матеріал про антигіпертензивні, протиалергічні засоби та препарати, що впливають на імунітет. Розширено перелік антибіотиків, похідних фторхінолонів і противірусних засобів. Додано нові сучасні схеми механізмів дії окремих груп лікарських засобів. До посібника включено тестові питання українською та англійською мовою з метою підготовки студентів до ЛІІ «КРОК 1. Фармація». Навчальний посібник складається з методичних розробок до практичних занять і 3 змістових модулів, присвячених 3 розділам: 1 - Фармакологія засобів, що впливають на функцію органів і систем; 2 - Фармакологія засобів, що впливають на процеси обміну речовин і функцій внутрішніх органів; 3 - Протимікробні, противірусні та протипаразитарні лікарські засоби.