Поширеність вродженої цитомегаловірусної інфекції у дітей раннього віку з гемангіомами різної локалізації - Гиря, Олена Максимівна; Лебединець, Олександра Миколаївна (My University, 2019)
Отримані дані свідчать про високу частоту патологічного перебігу антенатального періоду (респіраторні інфекції, тютюнопаління матері, прояви прееклампсії), затяжної неонатальної жовтяниці, перинатальних уражень центральної нервової системи у дітей першого року життя з гемангіомами. Одночасно виявлена висока поширеність (83,5 %) вродженої цитомегаловірусної інфекції у дітей з першого року життя з гемангіомами різної локалізації.
Keywords: гемангіома; цитомегаловірусна інфекція; діти