Адаптація навчальних програм та особливостей навчання у вищих медичних навчальних закладах України в контексті підвищеної потреби держави у реабілітації осіб, які зазнали бойової травми - Данілевська, Наталя Володимирівна (Тернопіль: ТДМУ, 2018)
Вступ. Станом на кінець березня 2018 року статус учасника бойових дій отримали 329 488 осіб [1]. У більшій мірі медичний супровід демобілізованих осіб, що брали участь у бойових діях, а також, зрідка, діючих військовослужбовців, покладено на цивільних лікарів, які, у біль- шості випадках, не мають ані практичного, ані теоретичного досвіду праці із бойовою травмою. У зв’язку з зазначеним, повстає питання адаптації програм вищих медичних навчальних закладів України до навчання майбутніх лікарів у відповідності до запитів сучасного українського суспільства [2]. Мета дослідження: розглянути напрямок адаптації учбових програм та особливості навчання студентів вищих медичних навчальних закладів України у контексті підвищеної потреби у лікуванні та реабілітації осіб із бойовою травмою. Основна частина. Матеріали та методи дослідження. Контент-аналіз за темою дослідження, логічний та аналітичний методи.
Keywords: тези