Впровадження онлайн курсів: можливості впливу на мотивацію студента - Візір, Вадим Анатолійович; Деміденко, Олександр Вікторович; Приходько, Ігор Борисович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Мотивація - це дуже важлива складова будь-якого освітнього процесу, але для онлайн-навчання вона важлива особливо. Відомо, що з усіх зареєстрованих на онлайн-курс приступають до навчання близько двох третин слухачів, а до екзамену і отримання сертифікату доходить, як правило, не більше 5%. Найскладнішим для студента є утриматись на тривалому курсі протягом першого тижня навчання. Часто користувачі не приступають до вивчення курсу тільки через те, що він не розпочинається одразу або їм не пояснили зміст курсу. Якщо в звичайному форматі освіти мотивуючими складовими досить часто виступають адміністративні важелі або витрачені гроші, то у випадку з безкоштовними курсами мотивуючими можуть виступати дещо інші механізми. Мета дослідження: обговорити можливості підвищення мотивації та самомотивації студентів до онлайн-навчання.
Keywords: онлайн-навчання; мотиваційні чинники; елементи самомотивації