Сучасні інформаційні технології в медицині, можливість їх інтегрування з системами цифрової діагностики - Макуріна, Галина Іванівна; Makurina, H. (Львівський нац. мед. університет ім. Данила Галицького, 2019)
Анотація. Швидкий розвиток обчислювальних, інформаційних та телекомунікаційних технологій надає дослідникам і практикам нові можливості, пов'язані з отриманням, аналізом, обробкою, передачею, зберіганням і об'єднанням величезних масивів різнорідної інформації. Серед основних напрямків розвитку електронної охорони здоров'я зазначаються такі, як: моніторинг та контроль фізіологічних параметрів життєдіяльності пацієнтів; створення консультативних мереж для медичного персоналу і пацієнтів, забезпечення умов для більш якісного медичного забезпечення різних груп населення; вдосконалення системи навчання студентів, курсантів медичних вищих навчальних закладів. Прикладом такої інтеграції є організація методичного забезпечення студентів та курсантів на кафедрах. Abstract. The rapid development of computing, information and telecommunications technologies provides researchers and practitioners with new opportunities related to the acquisition, analysis, processing, transmission, storage and integration of vast amounts of heterogeneous information. Among the main directions of development of e-health are such as: monitoring and control of physiological parameters of life of patients; creation of consultative networks for medical staff and patients, provision of conditions for better health care of different population groups; improvement of the system of education of students, cadets of medical higher educational establishments. An example of such integration is the organization of methodological support for students and cadets at the departments.
Modern informational technolgies in medicine, possibility of their integrating with digital diagnostic systems
Keywords: інформаційні технології; медицина; можливості; забезпечення; information technology; medicine; opportunities; provision