Вивчення протимікробної та протигрибкової активності нових похідних ксантиніл-7-ацетатних і ксантіл-8 тіоацетатних кислот - Юрченко, Дар'я Миколаївна; Александрова, Катерина Вячеславівна; Камишний, Олександр Михайлович; Поліщук, Наталія Миколаївна; Романенко, Микола Іванович; Юрченко, Д. Н.; Александрова, Е. В.; Камышный, А. М.; Полищук, Н. Н.; Романенко, Н. И.; Yurchenko, D. M.; Aleksandrova, K. V.; et al. (ЗДМУ, 2013)
Досліджено протимікробну та протигрибкову активності ксантиніл-7-ацетатних, ксантиніл-8-тіоацетатних кислот та їх функціональних похідних на бактеріях S. aureus, E. coli, P. aeruginosa та грибах C. albicans. Показано залежність активності, що виявляється, від структури молекули. Исследована противомикробная и противогрибковая активности ксантинил-7-ацетатных, ксантинил-8-тиоацетатных кислот и их функциональных производных на бактериях S. aureus, E. coli, P. aeruginosa и грибах C. albicans. Показана зависимость проявляемой активности от структуры молекулы. Antimicrobial and antifungal activity of xanthinyl-7-acetic, xanthinyl-8-thioacetic acids and their functional derivatives was investigated on bacteria S. aureus, E. coli, P. aeruginosa and fungi C. albicans. The dependence of shown activity on the structure of the molecule was studed.
Изучение противомикробной и противогрибковой активности новых производных ксантинил-7-ацетатных и ксантинил-8-тиоацетатных кислот
Studying of antimicrobial and antifungal activity of new derivatives of xanthinyl-7-acetic and xanthinyl-8-thioacetic acids
Keywords: ксантиніл-7-ацетатні; ксантиніл-8-тіоацетатні кислоти; протимікробна та протигрибкова активність; ксантинил-7-ацетатные; ксантинил-8-тиоацетатные кислоты; противомикробная и противогрибковая активность; xanthinyl-7-acetic, xanthinyl-8-thioacetic acids; antimicrobial and antifungal activity