Вибір раціональних допоміжних речовин для таблеток броміду 1-(β-фенілетил)-4-аміно-1,2,4-триазолія - Синиця, Ю. С.; Парнюк, Наталя Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Найбільш поширеною патологією серцево-судинної системи є артеріальна гіпертензія (АГ), що виявляється у 15–20% дорослого населення промислово розвинутих країн світу. Артеріальна гіпертензія визнана хронічним неінфекційним захворюванням і є головним фактором ризику виникнення ішемічної хвороби серця. Саме тому, фахівцями кафедри фармацевтичної хімії ЗДМУ сумісно із співробітниками НВО «Фарматрон» (м. Запоріжжя) було синтезовано нову оригінальну сполуку бромід 1-(β-фенілетил)-4-аміно-1,2,4-триазолія з антигіпертензивною дією. В ході доклінічних досліджень сполуки вдалося встановити ЕД50 на тваринах і обрати оптимальне дозування препарату для людини 20 мг на прийом. Отже, метою роботи став підбір оптимальних допоміжних речовин (ДР) для створення таблеток броміду 1-(β-фенілетил)-4-аміно-1,2,4-триазолія методом прямого пресування, а саме їх вплив на технологічні показники таблеток. В попередніх дослідженнях вивчали вплив ДР на технологічні показники порошкових мас.
Keywords: тези доповідей