Синтез, перетворення, фізико-хімічні та біологічні властивості s-похідних 7-((3-тіо-4-феніл-1,2,4-тріазол-5-іл)метил)-1,3-диметил-8-морфоліно-1-пурин-2,6-діону - Літвінов, Р. В.; Гоцуля, Андрій Сергійович (Запорізький державний медичний університет, 2015)
1,2,4-тріазол та його похідні вже багато років використовуються в органічному синтезі з метою створення біологічно активних субстанцій. Це пов'язано з наявністю ряду цінних властивостей даної гетероциклічної системи. Метою роботи стало поєднання структури 1,2,4-тріазолу з іншим гетероциклічним синтоном.
Keywords: тези