Генетичні та метаболічні шляхи - як основа патогенезу сімейної комбінованої гіперліпідеміїта відмінності її від метаболічного синдрому - Голумбовский, В. В. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Мета дослідження. Висвітлення сучасного уявлення про генетичні та метаболічні порушення, що лежать в основі сімейної комбінованої гіперліпідемії (СКГЛ) та основні її патогенетичні відмінності від метаболічного синдрому.
Keywords: тези доповідей