Можливості використання відеоматеріалів на заняттях з української мови як іноземної - Агіна, Олена Іванівна (Білоцерківський національний аграрний університет, 2020)
Розглянуто актуальність застосування відеоматеріалів для розвитку мовленнєвих навичок під час вивчення української мови як іноземної. Виокремлено цілі навчальної роботи з відео, критерії його відбору відповідно до специфіки студентської аудиторії. Зазначено основні види відеоматеріалів на заняттях з мови. Визначено структуру лексико-граматичних, комунікативних і творчих завдань за переглянутим відео, які сприятимуть ефективному засвоєнню навчального матеріалу заняття.
Keywords: сучасні засоби навчання; відеоматеріали; українська мова як іноземна; мотивація; формування комунікативних навичок; розробка завдань