Модель педагогічної системи для розробки алгоритмів адаптації навчального середовища у e-LEARNING системах - Рижов, Олексій Анатолійович (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Впровадження хмарних технологій у навчальний процес формує нову реальність. Використання хмарних сервісів для організації різних форм комунікації викладача і студента, презентації навчального контенту у різних форматах для виразного донесення змісту предмету, що вивчається дозволяє формувати динамічне віртуальне навчальне середовище. Індексований навчальний е-контент та гнучкі сервіси керування інтерфейсом взаємодії студента з е-системою навчання дозволяє поставити завдання створення систем, які налаштовуються на поточний рівень знань студента та його психологічні особливості. Проте відсутність формалізованої моделі педагогічної системи не дозволяє ефективно вирішувати завдання створення адаптивних е-leaning систем.
Keywords: хмарні технології; навчальний процес; студент; модель педагогічної системи (ПС)