Дифференциальная диагностика поражения легких у ВИЧ-инфицированных - Скороходова, Н. О.; Разнатовская, Е. Н.; Ясинский, Р. Н.; Разнатовська, Олена Миколаївна; Ясінський, Роман Миколайович; Skorohodova, N. O.; Raznatovskaya, E. N.; Yasinskiy, R. N.; Скороходова, Наталя Олегівна (Запорізький державний медичний університет, 2013)
ВИЧ-инфицированные часто являются потребителями инъекционных наркотиков, что может вызывать поражения различных органов и систем, представляя трудности в дифференциальной диагностике. Для снижения смертности от оппортунистических инфекций и злоупотребления наркотическими препаратами необходимо проведение мероприятий по формированию приверженности к высоко-активной антиретровирусной терапии и лечению наркотической зависимости. ВІЛ-інфіковані часто є споживачами ін’єкційних наркотиків, що може призвести до уражень різних органів і систем, викликати труднощі у диференційній діагностиці. Для зниження смертності від опортуністичних інфекцій і зловживання наркотичних засобів необхідно вжити заходи для формування прихильності до високоактивної антиретровірусної терапії і лікування наркотичної залежності. HIV-infected people are often drug users that can cause lesions in various organs and systems, that’s why there are some difﬁculties in differential diagnosis. To reduce mortality from opportunistic infections and drug abuse it`s necessary to conduct measures to form commitment to highly active antiretroviral therapy (HAART) and to treat drug dependence.
Диференційна діагностика легеневих уражень у ВІЛ-інфікованих
Differential diagnosis of lung`s lesions in HIV-infected patients
Keywords: ВИЧ-инфекция; пневмоцистная пневмония; криптококкоз; стафилококковая пневмония; ВІЛ-інфекція; пневмоцистна пневмонія; криптококоз; стафілококова пневмонія; HIV-infection; pneumocystis pneumonia; cryptococcosis; staphylococcal pneumonia