Дослідження ефірної олії трави оману британського у вегетаційний період - Єренко, Олена Костянтинівна; Смойловська, Галина Павлівна; Мазулін, Олександр Владиленович; Гречана, Олена Володимирівна; Мазулін, Георгій Владиленович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Ідентифікацію та визначення кількісного вмісту компонентів ефірних олій з трави Inula britanica L. у вегетаційний період проведено методом хромато-мас-спектрометрії. Встановлено наявність до 60 основних компонентів, серед яких переважали тимол, карвакрол, алантолактон, борнеол, цис-хризантенол, евгенол. Проведена идентификация и определение количественного содержания компонентов эфирных масел в траве Inula britanica L. в вегетационный период методом хромато-мас-спектрометрии. Установлено наличие до 60 основных компонентов, среди которых преобладали тимол, карвакрол, алантолактон, борнеол, цис-хризантенол, эвгенол. Authentication and determination of quantitative maintenance of component composition of essential oils from the grass of Inula britanica L. was conducted by the method of chromato-mass-spectrometry. A presence of 60 basic components, from that prevailing is thymol, carvacrol, alantolactone, camphora of boras, cis-hrizantenol, eugenol was set.
Keywords: хромато-мас-спектрометрія; оман британський; ефірна олія; хромато-масс-спектрометрия; девясил британский; эфирное масло; алантолактон; тимол; chromato-mass-spectrometry; Inula Britannica; essential oil; alantolakton; thymol