Ціннісний аспект марокканських прислів’їв - Завгородня, Дар'я Олександрівна (Нац. аерокосм. ун-т ім. М. Є. Жуковського «ХАІ», 2019)
Розглянуто специфіку марокканських прислів’їв як репрезентаторів національної системи цінностей, особливості їх функціонування як складової традиційної культури. На основі аналізу збірнику «Wit and Wisdom in Morocco». A study of native proverbs» та наданих студентами матеріалів, виокремлено цінності, що є важливими для розуміння національного менталітету марокканців, їхнього світогляду та життєвих пріоритетів. The specifics of Moroccan proverbs as representatives of the national value system, the peculiarities of their functioning as a component of traditional culture, are considered. Based on analysis of work «Wit and Wisdom in Morocco. A study of native proverbs» and the materials provided by students highlight the values that are important to understanding the national mentality of Moroccans, their worldview and life priorities.
The valuable aspect of moroccan proverbs
Keywords: тези доповідей; марокканська культура; прислів’я; система цінностей; Moroccan culture; proverbs; value system