Удосконалення режиму антибактеріальної терапії при гнійно-некротичних захворюваннях м’яких тканин нижніх кінцівок - Рязанов, Д. Ю.; Рязанов, Дмитро Юрійович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Антибактеріальна терапія при гнійно-некротичних захворюваннях м’яких тканин нижніх кінцівок є одним із провідних компонентів консервативної програми лікування. Визначено показання до проведення та критерії вибору емпіричної антибактеріальної терапії з урахуванням наявної патології, оптимальні схеми її застосування на різних стадіях лікування і в різних клінічних ситуаціях. Розроблено три етапи застосування комбінації антибактеріальних препаратів у хворих на гнійно-некротичні захворювання м’яких тканин нижніх кінцівок. Антибактериальная терапия при гнойно-некротических заболеваниях мягких тканей нижних конечностей является одним из ведущих компонентов консервативной программы лечения. Определены показания к проведению и критерии выбора эмпирической антибактериальной терапии с учетом имеющейся патологии, оптимальные схемы ее применения на разных стадиях лечения и в различных клинических ситуациях. Разработаны три этапа применения комбинации антибактериальных препаратов у больных с гнойно-некротическими заболеваниями мягких тканей нижних конечностей. Antibacterial therapy in purulo-necrotic diseases of the soft tissues of the lower extremities is a leading component of a conservative treatment program. Indications for application and the criteria for selecting empirical antibiotic therapy according to the existing disease, the optimal scheme of its application in various stages of treatment and in various clinical situations were determined. Three stages of application of the antibacterial drugs combination in patients with purulo-necrotic diseases of soft tissues of the lower limbs were developed.
Keywords: гнійно-некротичні захворювання; антибактеріальна терапія; гнойно-некротические заболевания; антибактериальная терапия; purulo-necrotic diseases; antibacterial therapy