Застосування технології «перевернутих класів» в умовах дистанційного навчання - Коновальчук, Надія Олександрівна (Vancouver : Perfect Publishing, 2022)
Вимушений перехід сучасної системи освіти на дистанційну форму навчання поставив перед діячами цієї системи ряд викликів. Серед них подолання труднощів, пов’язаних зі специфікою самої форми. І якщо труднощі технічнічного характеру вдалося подолати доволі швидко, то труднощі пов’язані з методичним аспектом і досі залишаються в інформаційному колі методичних питань, зокрема способи подолання дефіциту навчального часу, кризи уваги, зниження мотивації, тощо. На сьогодні, однією з технологій, здатних вирішити означені питання, визнається технологія «перевернутих класів». Тому в статті розглядаються основні принципи цієї технології, її вади та переваги, а також особливості застосування під час дистанційної форми викладання.
Keywords: дистанційне навчання; технологія навчання; перевернуте навчання; змішане навчання; перевернуті класи; перевернуте заняття