Комунікативна культура людини - Соловйова, Ольга Володимирівна (Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «ХАІ», 2020)
Комунікативна культура завжди була джерелом і основною моделлю в формуванні та розвитку людства. Тому розуміння національної культури - актуальне питання в наш час. Особливо коли йдеться про культуру, створену різними народами на різних етапах історії і в різних географічних точках світу. В даний час комунікативна культура особистості вміщує такі багатоскладові елементи, як емоції і мову, інформацію і логіку. Здатність мови бути знаряддям спілкування полягає в узгодженому, цілісному розумінні дійсності. Communicative culture has always been the source and main model in the formation and development of humanity. Therefore, understanding national culture is a vital issue in our time. Especially when it comes to culture created by different people at different stages of history and at different geographical points of the world. Currently, the communicative personality culture contains such multifaceted elements as emotions and language, information and logic. The ability of language to be an instrument of communication lies in a coherent, holistic understanding of reality.
Keywords: методика викладання; діалог; комунікативна культура; мова; communicative culture; dialogue; language