Клініко-нейрофізіологічні особливості рухових проявів у пацієнтів з хворобою Паркінсона II стадії після лікування методом транскраніальної магнітної стимуляції - Аравіцька, Джаміля Нуреддінівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження: визначення взаємозв‘язку між параметрами збудливості премоторної кори та оцінкою за шкалою MDS UPDRS у хворих із ХП II стадії після курсу лікування методом ТМС. Матеріали і методи дослідження: обстежено 45 хворих (27 жінок і 18 чоловіків) на ХП з II стадією за Хен-Яром. Всім хворим на фоні базисної терапії ХП, додатково було призначено курс сеансів терапевтичної ТМС за протоколом у зонах С3, С4 та Cz головного мозку з частотою імпульсів у серії 5 Гц протягом 8 хвилин, що складали 10 сеансів на курс. Пацієнти були обстежені за наступною схемою: клініко-неврологічне обстеження, нейропсихологічне обстеження з оцінкою за шкалою MDSUPDRS та нейрофізіологічне дослідження(визначення амплітуди та латентності викликаної моторної відповіді (ВМВ).
Keywords: тези