Исследование психоэмоционального статуса у детей с атопическим дерматитом - Гостищева, Е. В.; Гостіщева, О. В.; Gostishcheva, E. V. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Для оценки психоэмоционального статуса как одного из критериев качества жизни провели исследование показателей 40 детей с атопическим дерматитом. Выяснили, что, используя шкалу оценки уровня реактивной и личностной тревожности, можно расширить возможности получения информации о состоянии здоровья пациента. У детей в стадии обострения атопического дерматита отмечен повышенный уровень реактивной и личностной тревожности, но на фоне лечения уровень тревожности снижается от высокого до умеренного. Для оцінювання психоемоційного статусу як одного із критеріїв якості життя виконали дослідження показників 40 дітей, які хворі на атопічний дерматит. Встановили, що, використовуючи шкалу оцінки рівня реактивної та особистісної тривожності, можна розширити можливості отримання інформації про стан здоров’я пацієнта. У дітей у стадії загострення атопічного дерматиту відзначили підвищення рівня реактивної й особистісної тривожності, а на тлі лікування рівень тривожності знижується від високого до помірного. The study was conducted in 40 children with atopic dermatitis with a view to assessing the psycho-emotional status as one of the criteria for quality of life. The study showed that using a scale assessing the level of reactive and personal anxiety can increase the possibility of obtaining information about the state of health of the patient. The children in the acute phase of atopic dermatitis have elevated levels of reactive and personal anxiety, and the treatment by changing the level of anxiety from high to moderate.
Дослідження психоемоційного статусу у дітей, які хворі на атопічний дерматит
Research of the psycho-emotional status in children with atopic dermatitis
Keywords: атопический дерматит; дети; психоэмоциональный статус; атопічний дерматит; діти; психоемоційний статус; atopic dermatitis; children; psycho-emotional status