Стан ремоделювання серця при хронічній серцевій недостатності зі збереженою фракцією лівого шлуночка у хворих із надлишковою масою тіла, ожирінням та цукровим діабетом 2 типу - Бідзіля, Петро Петрович; Каджарян, Віталій Георгійович (My University, 2021)
Коморбідність надлишкової маси тіла (НМТ), ожиріння та цукрового діабету (ЦД) 2 типу при хронічній серцевій недостатності зі збереженою фракцією викиду лівого шлуночка (ХСНзбФВЛШ) асоціюється з несприятливим перебігом захворювання, провідним механізмом якого є ремоделювання міокарда.